Retkeilykohteet

Kylämme on matkailullisesti keskeisellä paikalla; hiihtokeskuksia on aivan lähiympäristössä kolme joista Sallatunturille on matkaa 30 km, Rukalle 43 km ja Suomutunturille 50 km. 
 

Muistomerkkejä kylällämme on neljä: ensimmäisen asukkaan muistomerkki, jänkäjääkäreitten muistomerkki JR 12, Partisaanien Uhrien muistomerkki sekä Urriaavan asutuksen muistomerkki. Partisaani-iskun tapahtumapaikalle Kiviaavalle on myös tehty polku ja siellä on muistomerkki sekä laavu. 

Napapiirin nopia on esteetön 0,5 km reitti Karhunkierroksen lähtöpisteestä Rytinivan tulentekopaikalle, eli sinne voi mennä eväsretkelle vaikkapa lastenvaunujenkin kanssa tai pyörätuolilla. 
Oulangan kanjonin maisemissa on 6 km pituinen päiväreitti Kanjonin kurkkaus

Oulangan kansallispuiston itäosasta löytyy Keroharjun kuiskaus -reitti erämaisempaa reittiä hakeville.
Karhunkierros johdattaa kulkijan Oulangan kansallispuiston kuuluisimpien nähtävyyskohteiden kautta etelän suuntaan Rukalle saakka, kun taas pohjoiseen päin voi vaeltaa UKK-reittiä pitkin. 


Kannattaa ehdottomasti käydä myös Aholanvaarassa Kalliovaaran reitillä tutustumassa Suomen suurimpiin hiidenkirnuihin.  
 

Kylämme nuorten Sykettä Seutulaan -hankkeessa suunnittelema ja toteuttama frisbeegolfrata sijoittuu entisen urheilukentän ympäristöön. 

Talviaikaan on 1,5 km pituinen valaistu hiihtolatu, ja pitemmällekin pääsee jatkamalla puolestavälistä Tokkapalosta Taivalkumpuun ja Halivaaraan, jolloin ladun pituudeksi tulee 9 km. Kartta hiihtoladusta 

Rukan ja Sallatunturin välinen kelkkareitti kulkee Hautajärven kautta. Kelkkareittikartta ja muitakin Sallan alueen reittikarttoja löytyy Sallan kunnan sivulta Kartat

20170924_151900.jpg
38152815_242204826393325_144353675583894
pihalta.jpg