Retkeilykohteet

Kylämme on matkailullisesti keskeisellä paikalla; hiihtokeskuksia on aivan lähiympäristössä kolme joista Sallatunturille on matkaa 30 km, Rukalle 43 km ja Suomulle 50 km.

Muistomerkkejä kylällämme on kolme: jänkäjääkäreitten muistomerkki JR 12, ensimmäisen asukkaan muistomerkki sekä Partisaanien Uhrien muistomerkki. Partisaani-iskun tapahtumapaikalle Kiviaavalle on myös tehty polku ja siellä on muistomerkki sekä laavu.

 

Vaellusreiteistä pohjoisen suuntaan pääset UKK-reittiä pitkin, ja eteläänpäin taas pääset tallustelemaan Karhunkierrosta  Oulangan kansallispuiston kuuluisimpien nähtävyyskohteiden kautta. 
Karhunkierroksella näet mm. kuuluisan Rupakiven ja Oulangan kanjonin. Oulangan kanjonilla voit käydä myös lyhyemmän päiväretken Kanjonin kurkkaus -päiväreitillä (6 km). 

Karhunkierroksen lähtöpisteestä, Karhunkierroksen luontokeskukselta, ensimmäiset puoli kilometriä Rytinivan tulentekopaikalle on esteetön reitti 'Napapiirin nopia', eli sinne voi mennä eväsretkelle vaikkapa lastenvaunujenkin kanssa tai pyörätuolilla.

Oulangan kansallispuiston itäosasta löytyy Keroharjun kuiskaus -reitti erämaisempaa reittiä hakeville.

Voit käydä myös Aholanvaarassa Kalliovaaran reitillä tutustumassa Suomen suurimpiin hiidenkirnuihin. 

Myös Rukan ja Sallatunturin välinen kelkkareitti kulkee Hautajärven kautta. Lisätietoja Sallan alueen moottorikelkkareiteistä

©2018 by Hautajärven kylä

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now